De bemanning

                                                          team facebook

    Karien van Boven

foto 1
Karien met de kunstkar

Initiatiefnemer, was verpleegkundige op de afdeling kinderoncologie van het Emma Kinderziekenhuis AMC.  Zij en prof.dr. Huib  Caron (hoofd kinderoncologie) vonden het belangrijk om de patiënten structureel creativiteit aan te bieden. Karien komt sinds 2008 elke dinsdag met de kunstkar rond over alle kinderafdelingen. Zij vindt het heerlijk om mogelijkheden te zoeken binnen de beperkingen van de patiënten en haar dag is geslaagd wanneer er een trots kind in bed ligt, dat iets leuks gemaakt heeft en daardoor even niet meer aan ziekzijn  denkt.

Arthur van Breugel

arthur bemanning  arthur

Is sinds 2010 enthousiast medewerker bij het atelier. Arthurs  specialiteit is beeldjes maken en abstracten met de jonge patiënten. Hij werkte als verpleegkundige op de Intensive Care Kinderen en weet als geen ander creativiteit aan te boren. Dat geeft hem en de kinderen veel voldoening.

 

amarens lijst

Amarens van Breugel

Amarens kwam eens een keertje mee met haar vader (Arthur) en werd meteen enthousiast. Sindsdien (2010) komt ze ons helpen in haar schoolvakanties, want ze is leerkracht op de basisschool.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jacqueline de Vries

Jacqueline werkt alweer een paar jaar bij het atelier. Ze kan niet altijd elke week, maar als ze even een gaatje heeft, komt ze, vooral tot groot plezier van de kinderen van de nierdialyse.

Mària van Praag

dscn2887 maria-bezig-web

 

Mària kwam in augustus 2016 ons team versterken. Ze geeft ook les aan het MKA in Amstelveen, en is kunstzinnig therapeute in Almere, maar op dinsdag gaat ze met onze kunstkar aan de gang.

brigit

Brigit Hamer

Brigit kwam in 2016 bij ons als super-enthousiaste vrijwilliger. Ze geeft ook les bij het ABK in Amstelveen, maar doet dit heel graag erbij. Elke dinsdag gaat ze, zoals ze zelf zegt, vol energie naar huis, als ze met de kinderen gewerkt heeft.

isabel

Isabel Huygen begon als vrijwilliger in de speelkamer van de kinderoncologie. Na een tijdje vroegen we haar, of ze niet met de kunstkar mee wilde doen en dat wilde ze ! Ze is met een opleiding voor SPW bezig, maar kan gelukkig tijd voor onze kinderen vrijmaken.